10 ting jeg har blitt vandt til

Det er en del ting jeg har blitt ganske vandt til under oppholdet her i Tyrkia som det skal bli ganske vondt å klare seg uten når jeg kommer hjem. I dette innleget har jeg laget en topp 10 listen, men de er ikke nødvendigvis tangert i riktig rekkefølge, noen er for eksempel etter hverandre fordi de er litt relatert, men nok om det. Her er listen:

1. Hushjelp:

Det er utrolig hvor fort man venner seg til å ikke trenger gjøre ting selv når man har noen der til å gjøre det for seg. Jeg har blitt så vandt til å ha hushjelpen der til alt. Middagen og lunsj er alltid klare bare til å varme opp, bordet er dekket og vaskebøtten og støvsugeren vet jeg ikke engang hvor er hen her i huset.

2. Å alltid ha noen der:

Det er alltid noen i huset, ansett hva man trenger eller vil. Det er kjekt både om man kjeder seg eller om man trenger noe, og alle er så hyggelige også.

3. At noe alltid skjer:

Når man bor i samme hus som en tre åring og en baby er det sjeldent en stille stund. Det høres kanskje ut som det kan bli slitsomt, men tvert i mot så liker jeg at det alltid er noe å gjøre. Det blir aldri en kjedelig stund!

4. Spise ute:

Når man går og spiser på restaurant i Tyrkia er det ikke slik at alle bestiller en rett hver, men man bestiller mange små forretter til bordet og alle kan smake på alt. Hvis vi går ut for å spisse sjømat gjør vi ofte det samme med hovedretten og bestiller fat med ett par forskjellige typer fisk. Til dessert har man ofte fruktfat og det smaker så herlig og friskt. Hele stemningen er også så annerledes og mange av restaurantene er kun utendørs og har vakker utsikt over havet. 

5. Maten:

Det er i grunn ikke bare å spise ute jeg kommer til å savne, men maten generelt. Jeg liker ganske mye av den tyrkiske maten og i tillegg er alt veldig sunt og har mye grønnsaker, herlige næringsstoffer og lite fett.

6. Lite regn:

Sol hver dag! Det blir der ikke i England, det er helt sikkert.

7. Varmen:

Dette kommer nok som en overaskelse på de som kjenner meg, da varme er noe jeg vanligvis ikke liker i det hele tatt! Jeg liker de kaldere årstidene best og om sommeren vil jeg helst at det ikke skal bli så varmt, men etter over to måneder her i Tyrkia har jeg faktisk klart å vende meg til over 30 grader. Jeg kommer nok til å fryse halvt i hjel når jeg kommer tilbake.

8. Basseng i hagen:

For hvem liker vel ikke å ha et svømmebasseng rett utenfor døren? Fantastisk er det, og enda bedre blir det når bassenget ser ut så innbydende ut og man vet det er avkjølende og herlig.

9. Site:

Site er jo et område man bor i, som jeg har nevnt tidligere her på bloggen. Det er veldig kjekt for vårt site har murer rundt og sikkerhets vakter ved inngangene så kun de som bor her får komme inn, når gjester kommer må sikkerhetsvaktene ringe å spørre de gjestene skal til om de venter dem før de får komme inn. Det jobber også en del folk med vedlikehold, de vanner og klipper gresset, vasker gangene og til og med kommer til hver eneste leilighet tre ganger om dagen for å hente søppel! Det blir rart å ikke ha alle disse menneskene som hjelper rundt omkring.

10. Kjøpesenterene:

Jeg vet ikke hva som gjør det slik, men de er bare bedre her. Mange av butikkene er jo de samme, men de ser mye finere ut og er bare generelt hyggeligere å gå rundt i.

Har du noen ting i hverdagen du er vandt til som det ville blitt vanskelig å klare seg uten?

 

Følg bloggen på Facebook HER

10 kommentarer

Kristi Pedersen

12.09.2015 kl.21:09

veldig kjekt innlegg for oss her hjemme å lese! :D ha en fiiiiin kveld videre <3

Kat

12.09.2015 kl.21:21

Kristi Pedersen: Takk skal du ha :) ha en flott kveld videre du også!

REBECCA HOLDER

13.09.2015 kl.17:32

Jeg elsker virkelig å være i Tyrkia, og gleder meg allerede til neste gang jeg skal nedover. Hvor lenge har du vært der ? Ha en fin søndag videre ♥

RebeccaHasselgard

13.09.2015 kl.17:36

Skjønner at det kan bli vanskelig å skifte vaner når man har tilpasset seg dette! :p

Kat

13.09.2015 kl.18:47

REBECCA HOLDER: ja, det er herlig :) jeg har vært her i litt over to måneder (nesten hele sommerferien min)! Ha en flott søndag videre du også :)

Kat

13.09.2015 kl.18:47

RebeccaHasselgard: ja, jeg kan ikke si jeg gleder meg til å komme hjem å måtte vaske, lage mat og ta oppvasken selv haha :)

Cathrine Nilsen

13.09.2015 kl.19:33

Åh, du lever virkelig drømmelivet for tiden virker det som! Heldig!

Kat

13.09.2015 kl.19:52

Cathrine Nilsen: Ja, det er herlig! Men skal bli tøft å komme tilbake fra haha :)

kattejenta88

15.09.2015 kl.14:14

så fint og interessant innlegg! :)

tja, noen ganger, når jeg ser bilder av eller tenker på naturen oppi Møre og Romsdal, får jeg lyst til å flytte dit :) men jeg har hverken lappen eller bil, så jeg er helt avhengig av buss :P og busser går det jo ikke like ofte av som her nede i Bærum :p så det hadde blitt en vanesak for meg tror jeg :P haha. (etter å ha lest innlegget ditt, fikk jeg litt lyst til å flytte til Tyrkia, haha:p)

Kat

16.09.2015 kl.22:28

kattejenta88: det meste har med vane å gjøre :) håper du trives der du er! :)

Skriv en ny kommentar

Kat

Kat

22, Fredrikstad

Kategorier

Arkiv

hits